Jak vyrobit domácí sýr? Tady je snadný postup krok za krokem. Určitě si pochutnáte
1 / 5
Zavřít galerii
close
info
Improvisor / Shutterstock
A takhle může vypadat i váš domácí sýr!
close
info
Nick Alias / Shutterstock
Pro zvýšení výtěžnosti tvarohu jemně zahřejte sražené mléko před filtrací. Teplo pomůže oddělit více syrovátky a získat pevnější tvaroh
close
info
sweet marshmallow / Shutterstock
Pro výrobu mozzarelly doma nezapomeňte na důležitost kvalitního čerstvého mléka a správné teploty při zpracování sýra, která umožňuje dosáhnout typické vláknité struktury
close
info
Sokor Space / Shutterstock
Tip: Použijte dvojitou vrstvu plátýnka pro efektivnější filtraci a zachycení jemných částic tvarohu. Tento krok je klíčový pro dosažení hladkého a jemného výsledku
close
info
Natasha Breen / Shutterstock
Tip: Používáte-li pro výrobu sýru jemnější tvaroh, zabalte jej do plátýnka a nechte odtékat přes noc v chladničce. Tím bude mít textura lepší konzistenci