Kapra můžete dále porcovat, nakrájet jej třeba na velikost rybích prstů či jiný rozměr pro snadnou konzumaci i estetický dojem výsledného jídla.
close
info
Asociace kuchařů a cukrářů
Prokrájením kapra získáte velké čisté filety, které můžete dále porcovat a upravovat dle připravovaného pokrmu.
close
info
Asociace kuchařů a cukrářů
Pokud se nechcete při vánoční večeři trápit s kůstkami, musíte filet z kapra v hřbetní části hezky prokrájet. Veďte asi 2mm řezy až ke kůži. Při krájení ucítíte, jak kůstky křupou. To je přesně ono!
close
info
Asociace kuchařů a cukrářů
Nejlepší je kapr šupináč. Ideální váha kapra je kolem 2,5 kilogramu. Při přípravě kapra je důležité mít dobře naostřený nůž.
close
info
Asociace kuchařů a cukrářů
Kapra kupte nejlépe živého a následně si jej nechte odborně usmrtit. Obvykle je možné si kapra nechat na místě vykuchat a připravit do kuchyňské podoby.
close
info
Asociace kuchařů a cukrářů
Tomáš Popp, manažer Asociace kuchařů a cukrářů, radí, jak na vánočního kapra.