Terasa je oblíbeným místem na každé zahradě. A není divu – díky její velikosti na ní můžete lépe uspořádat nábytek, dekorace, ale i designové osvětlení. Navíc se vás na ni vejde více najednou, což je přímo ideální podmínka pro každé letní grilování.

Inspirace pro vaši letní terasu

Pokud chcete jít nejen s dobou, ale také být praktičtí, doporučujeme vám prostor terasy nezahltit spoustou barev a nábytku. Vhodnější je minimalismus – pokud chcete být moderní, můžete vyzkoušet nestárnoucí klasiku v podobě kombinace černé s bílou. Ideální je i použití přírodních materiálů a barev.

Díky tomu, že budete mít více prostoru, můžete do něj postavit větší květináče s bylinkami či citrusy, zavěsit houpačku nebo křesílko. Skvěle vypadá také terasa zařízená v duchu středomořského stylu – v něm skvěle vynikne pletený nebo bambusový nábytek v kombinaci s modro-bílými textiliemi.

Na sluníčko můžete umístit pohovku se spoustou polštářků, kde se můžete opalovat. Naopak do stínu můžete umístit křesílko, kde si odpočinete, přečtete knihu a vypijete svoji kávu.

A co malá terasa?

Pokud je vaše terasa menších rozměrů, snažte se pořídit prostorově vzdušnější nábytek s jednoduchou konstrukcí. Velmi oblíbené jsou také lavice s úložným prostorem. Pokud má vaše terasa boční stěnu, můžete lavice a jiný sedací nábytek zavěsit na ně. Místo na podlahu můžete květiny zavěsit do závěsných květináčů.

Zdroj: westwing.cz, ireceptar.cz