Majitel rodinného domu nedaleko Hradce Králové s ateliérem Gebas již několikrát spolupracoval a měl proto plnou důvěru, že zadání návrhu změny interiéru v kuchyni s připojenou jídelnou a následná realizace bude vyhovovat jeho požadavkům.

Designérka se podílela na kompletní rekonstrukci kuchyně a jídelny, které se nacházejí v přízemí rodinného domu. Kuchyně a jídelna jsou propojeny v jednu prostornou místnost, což působí vzdušně a zároveň útulně.

Z jídelní části je nádherný výhled do celé zahrady a na zahradní jezírko. Celý prostor je díky francouzským oknům velmi dobře prosvětlený. Z jídelny je možné přímo vstoupit na zastřešenou terasu, která přímo vybízí k odpočinku a relaxaci.

Propojení s terasou a chodbou

Díky dobrému umístění, hned u jídelny a kuchyně – je terasa zejména v letních měsících velmi využívána. Zastínění je řešeno vnitřními roletami, což zajišťuje příjemnou teplotu v místnosti v každém ročním období.

Z kuchyně je možné rovnou vstoupit do spižírny, zajímavým prvkem jsou skleněné posuvné dveře mezi kuchyní a chodbou, které jsou prostorově velmi úsporné.

Dispozice místností se téměř neměnily, při provádění rekonstrukce nebylo zapotřebí větších bouracích prací. Došlo pouze k demontáži předchozího vybavení a obkladů.

Volba dekoru a materiálů

Pro kuchyňské skříňky zvolila designérka kombinaci dekoru ferro bronze a světle šedé. Na první pohled vás jistě zaujme absence úchytek, tedy dnes velmi populární a praktický systém Tip-on.

Pracovní deska je z přírodního kamene, který nejen působí luxusním dojmem, ale je i velmi praktický, jelikož je téměř bezúdržbový a odolný vůči vysokým teplotám nebo poškrábání.

Uprostřed kuchyně zůstal zachován ostrůvek s varnou deskou a digestoří. Na ostrůvek dále navazuje skleněný barový pult se dvěma židlemi. Židle ve stejném designu zvolila designérka také k jídelnímu stolu.

Kombinace barev

Kombinace barev šedé, černé a bronzové dokonale koresponduje s pánským stylem těchto prostor. Nerezové doplňky a designové osvětlení podtrhují celkový moderní ráz.

Projekt byl navržen v roce 2019 a realizován o rok později. Po několika letech stále skvěle funguje, prostorové uspořádání a volba materiálů se dokonale osvědčily. Veškerý nábytek byl v truhlářství vytvořen na zakázku.

Zdroj: Dům&Zahrada, gebasatelier.cz

Související články