S nekonečnou zásobou hrnců, pánví a dalšího nádobí se může kuchyně lehce stát přeplněným prostorem, kde se člověk sotva hne. Nejlepším řešením je proto vymyslet jiné způsoby skladování tohoto nádobí. Inspirujte se nápady níže.

1. Nainstalujte tyč nad sporák

Menší hrnce, pánve a kuchyňské náčiní, které používáte nejčastěji, můžete zavěsit nad sporák na závěsnou tyč. Na uchycení hrnců, pánví, cedníků a dalších kuchyňských potřeb se používají háčky. Tyč však není jen praktickým organizérem, ale také krásným doplňkem. Dodává se totiž v různých povrchových úpravách, od starožitné mosazi po leštěný chrom. Můžete si tak vybrat takovou, která sedne vašemu interiérovému stylu.

2. Zavěste stojan na hrnce od stropu

Máte-li kuchyňský ostrůvek, můžete nad něj od stropu zavěsit stojan na hrnce. Stojany jsou k dispozici v různých velikostech a cenových relacích. Kromě toho, že jsou praktickým úložným řešením, díky kterému skvěle využijete nevyužitý prostor, dodají vaší kuchyni elegantní prvek, zejména pokud na něj zavěsíte i několik měděných hrnců.

3. Uložte nádobí do šuplíku

Pokud se chystáte renovovat kuchyň, zkuste do návrhu kuchyňské linky přidat několik spodních šuplíků místo klasických skříněk. Nádobí v zásuvkách se hledá mnohem snadněji a nebudete muset namáhat záda, ve snaze vyndat hrnec, který se skrývá pod hromadou jiného nádobí.

4. Zvolte děrovaný panel

Tento organizér je nepostradatelný pro malé kuchyně. Na stěnu je připevněná ocelová děrovaná deska a k ní jsou připevněny držáky na hrnce, pánve a jiné kuchyňské náčiní. Panely jsou k dispozici v různých barvách a tvarech. Je to nejen originální, ale také velmi funkční prvek, který oceníte nejen v kuchyni, ale i jiných místnostech.

5. Hezké nádobí vystavte na police

Police na zdi poskytují další úložný prostor a také místo pro vystavení hezkého kuchyňského nádobí. Menší a méně těžké hrnce a pánve, které používáte pravidelně, můžete kombinovat s květináčem s bylinkami, s pěknou designovou vázou nebo porcelánovou sadou nádobí.

Zdroj: thespruce.com, ireceptar.cz