Barvu do vaší chodby vybírejte tak, aby ladila se zbytkem vašeho domova. Pokud máte obývací pokoj vymalovaný v jemné pastelové barvě, do chodby v žádném případě nevolte ostrou křiklavou barvu. Zároveň berte v potaz velikost chodby, její využití a množství denního světla. Do předsíně jsou nejvhodnější omyvatelné nátěry. Pamatujte si také, že světlé barvy opticky zvětší prostor, a tmavé barvy ho naopak zmenší.

Jak se vybírá barva na malování:

Zdroj: Youtube

Světlé barvy

Světlými barvami rozhodně nic nezkazíte. Hodí se hlavně do malých místností, kde není dostatek světla. Nemusíte se omezovat jen na bílou, která beztak brzy bílou nebude. I vanilková, světle béžová nebo barva s jemně pastelovým odstínem dokáží vaši předsíň prosvětlit a opticky zvětšit. Určitě nezapomeňte na zrcadlo, které dodá optice dvojnásobný efekt. Můžete vyzkoušet i dřevěné obložení do míst, která jsou nejvíce namáhaná, a doplnit je nátěrem s nenápadným, kontrastním odstínem.

Pastelové barvy

Syté pastelové barvy vyniknou hlavně v zádveří, do kterého prostupuje dostatek denního světla oknem nebo prosklenými vstupními dveřmi, ale oživí i menší prostor, kde tento cenný benefit není. Pokud chcete sobě i svým návštěvám při vstupu navodit příjemnou atmosféru, která prozradí, že se u vás ukrývá opravdové teplo domova, sáhněte určitě po žluté či oranžové, které patří k těm nejteplejším odstínům.

Tmavší odstíny do větších prostorů

Pokud máte dům nebo byt s větší vstupní chodbou a máte rádi tmavé, syté odstíny, nebojte se je použít. Nemusíte s nimi vymalovat celou místnost až po strop, stačí jedna stěna, ty ostatní ponechejte ve světlé barvě, třeba svíčkově béžové, která se náramně hodí k vínové. Trendy je také tmavě modrá či tmavě zelená barva.

Výrazná tapeta

Rádi experimentujete? Pak věřte, že i předsíni můžete vtisknout svůj osobitý styl pomocí tapety. Pokud se nechcete pouštět do nápadných barev a vzorů, ale přesto se vám nápad s tapetou v předsíni líbí, můžete s odstíny zůstat trochu při zemi a vybrat něco decentnějšího, co nebude prostor tolik zvýrazňovat. Tapetou můžete pokrýt pouze jednu stěnu a ostatní vymalovat podobným odstínem, čímž podtrhnete eleganci.

Zdroj: westwing.cz