Velikonoce se pojí zejména s pletením pomlázek a barvením vajíček. Svou domácnost si však můžete vyzdobit nejrůznějšími velikonočními dekoracemi a bytovými doplňky, které vám vnesou do domova tu pravou jarní atmosféru. Inspirujte se níže našimi tipy.

1. Velikonoční věnce

Velikonoční věnce se vyrábí zejména z vrbových či březových větviček. Stejně tak ale můžete využít polystyrenový korpus a ten obalit mechem, lýkem nebo slámou. Připravený základ věnce pak dozdobte dle svého vkusu sušenými či umělými květinami, mašličkami, motýlky, kuřátky či zajíčky. Hotový věnec zavěste na dveře, nebo jej položte doprostřed jídelního stolu, kde bude hezkou ozdobou.

2. Kočičky do vázy

Kočičky po zimě vyrůstají jako jedny z prvních a skvěle poslouží jako interiérová dekorace, protože se dá položit do vázy s vodou. Ta se dá umístit na stůl nebo poličku.

3. Stylový bytový textil

Nezapomeňte také svůj dům prosvítit svěžími barvami a motivy, díky použití různých látek. Ubrusy a prostírání s velikonočním motivem příjemně podtrhnou sváteční atmosféru a na první pohled upoutají koledníka. Není však třeba zůstávat jen u výzdoby stolu. Do obývacího pokoje se perfektně hodí potahy na polštáře s florálním motivem, plédy, přehozy, deky a lehké lněné závěsy.

4. Dekorace z plat od vajec

Jelikož budete mít na Velikonoce pravděpodobně velkou spotřebu vajíček, proč nevyužít veškerý materiál – tedy i plata od vajec. Ta vám skvěle poslouží jako dekorativní podklad, do kterého můžete umístit malované kraslice – a když je ještě dozdobíte živými či umělými jarními květinami, jako jsou narcisy či tulipány, nebo přidáte snítku kočiček, doplníte lýkem, senem, slámou či peříčky, získáte originální a velmi působivou dekoraci, která ozdobí každou místnost.

5. Nezapomeňte na beránka

Nezbytnou součástí velikonoční výzdoby by měl být beránek. Zakoupit si můžete keramické, látkové či háčkované beránky, beránky z papíru či vlny, ale pokud jste alespoň trochu zdatní v kuchyni, pak rozhodně doporučujeme upéct si ho z piškotového či tvarohového těsta – ten totiž splní hned dva účely: ozdobí váš domov a ještě si na něm pochutnáte.

Zdroj: mall.cz, onlyu.cz