Řešení podkrovních bytů je trochu obtížnější než prostorů bez šikmých stěn. Vždy záleží na sklonu střechy a podchozí výšce. Zejména u kuchyňské linky, která je zpravidla umístěna přímo u stěny, se musí dbát na to, aby člověk, který v kuchyni pracuje, mohl stát vzpřímeně. Většinou se to řeší hlubokou pracovní deskou, kdy jsou skříňky odsunuty do vzdálenosti od stěny, která nám již umožní pohodlnou práci bez ohnutých zad.

Majitelé bytu již mají instalace připravené, umístění kuchyňské linky je tedy dané. Přejí si umístit kuchyňskou linku ve dvou částech do „L“ proti sobě s tím, že na jedné straně je připravena instalace na dřez, na protilehlé na varnou desku. Osobně bych volila umístění obou center na jednu stranu, vzdálenost obou linek je poměrně velká. Chladničku si pan Michal přál umístit do vestavěné skříně pod schodiště, aby nezabírala místo v kuchyňské lince.

V podkrovním prostoru musí být umístěný jídelní stůl pro šest osob, sedací souprava, televizor a prostorná šatna. To vše se myslím podařilo. Šatna je velká 4x1,7 m. Jídelní stůl je umístěný mezi kuchyní a sedací soupravou. Pod schody jsou kromě vestavěné lednice ještě další úložné prostory.

Ohledně stylu a barevného řešení mají majitelé jasno. Převažuje bílá barva a teplý odstín dřeva. Díky mnoha střešním oknům je prostor krásně prosvětlený a přiznané trámy mu dodají útulnost a originalitu.

www.design-domova.cz