Pan Richard nám napsal:

Dobrý den, mám prosbu na přestavbu kuchyně. Mohu vás poprosit o 3D návrh kuchyně? Bydlím ve starém bytě, kde hodlám předělat tuto kuchyň. V plánku, který přikládám, je ve výklenku přívod vody, plynu a odpad. Rád bych alespoň 3 m dlouhou kuchyň, nevím, jak s prostorem naložit. Spotřebiče, které mám (bohužel): vestavěná trouba, plynová deska (ovládaná z trouby), myčka, kombinovaná lednice (60 cm).

V plánku jsem naznačil dveře, okno a topení. Děkuji moc Richard

Prostor kuchyně je dostatečně velký, výklenek není problém – naopak, dává možnost umístit praktické hliníkové roletkové skříně na pracovní desku, které pojmou mnoho nádobí, nebo třeba drobné domácí spotřebiče.

Bohužel, pan Richard nenapsal žádné větší podrobnosti (např. zda má v kuchyni být umístěný jídelní stůl, jak velký, kdo bude v kuchyni vařit, jak často, jaká podlahová krytina je na zemi, v jakých barvách a dekorech by se mu kuchyně líbila…), tak jsem vše navrhla podle sebe.

DALŠÍ NAŠE NÁVRHY KUCHYNÍ:

Protože žádost o návrh zaslal do redakce muž, barevné řešení jsem navrhla tak, aby korespondovalo s kuchyní navrženou pro muže. Korpusy a dvířka skříněk jsou v odstínu křemen inox. Roletky skříněk jsou v provedení hliník, stejně jako rámeček u horní prosklené skříňky. Pracovní deska je lesklá bílá, obklad za pracovní deskou je z bílého kaleného skla.

3D návrh kuchyně

Dispozičně jsem kuchyni vyřešila rovnou linkou, s vysokými skříněmi pro vestavěnou chladničku a potraviny na boční stěně vedle dveří. Do výklenku jsem navrhla roletkové skříně na pracovní desku, pojmou hrnečky, skleničky, talíře, nebo třeba čaje, kávu. Také schovají všechny drobné domácí spotřebiče. Linka začíná dřezovou skříňkou, následuje myčka. Pan Richard má varnou desku do kombinace s troubou, proto musí být trouba umístěná pod varnou deskou, nikoliv ve vysoké skříni. Vedle varného centra je ještě 90 cm široká skříňka s plnovýsuvnými zásuvkami na hrnce, pánve nebo třeba talíře.

Obrázky a text: Petra Kolaříková, www.design-domova.cz