Zkuste si představit, jak by mohl váš pes nebo křeček vypadat, kdyby se stal Pirátem z Karibiku, princeznou Kate nebo Lady Gaga. Žádný problém - přesně v téhle podobě je můžete mít doma na spoustě bytových doplňků.

S tímto originálním suvenýrem přišla britská společnost Takkoda. Prodává fotografie digitálně upravených zvířat, která výrazem nebo oblečením připomínají slavné celebrity. Na výsledky se můžete podívat v galerii - podle nás jsou dokonalé. Zpočátku vyšla série pohlednic, ale když se ukázalo, jak populární jsou, začaly se psi-celebrity objevovat i na tričkách, kšiltovkách a balicích papírech. Vše bylo téměř okamžitě rozprodané. Teď vychází (bohužel jen v Británii) kniha, kde jsou všechny vydané podobizny. Podle anglického tisku se jedná o jeden z vánočních hitů letošního roku.

Bydlení s celebritou

A jak se to celé týká bydlení a zařízení domácnosti? V Takkoda pak tuto fotografii natisknou na téměř jakýkoliv předmět, který doma používáte, počínaje podtácky, přes magnetky, až po velkorozměrové plakáty nebo dokonce zrcadla. Možnosti jsou nepřeberné.

Ceny se liší podle toho, na co chcete podobiznu zvířátka natisknout, nejlacinější drobnosti jako pytlíky na čaj dostanete za 20 korun, podtácky za asi 60 korun, až po nástěnné hodiny za tisícovku. V ceně samozřejmě není započítaná doprava ani balné.

Do budoucnosti Takkoda přemýšlí i o tom, že by mohla upravovat na zakázku fotky mazlíčků, které jí lidé pošlou. Jak by to fungovalo? Když jí pošlete fotku svého mazlíčka, proženou ji speciálním softwarem a změní zvíře v osobu, kterou si z něj přejete mít. Osobností, ze kterých si můžete vybírat, jsou desítky - a za drobný příplatek si můžete vymyslet i vlastní. Grafik nakonec fotografii upraví tak, aby vypadala zcela dokonale.

Fotky: www.takkoda.com

Poznáte, kdo je kdo?