Strom

Velice efektně zabalená kravata nového majitele určitě ohromí! Vhodně zvolený balicí papír je základem úspěchu a celkový dojem ještě umocní. Postup je jednoduchý, budete potřebovat jen papír, nůžky a lepidlo a náš fotonávod. Jen s chutí do toho!

Anděl

Jak darovat vkusně zabalenou láhev vína, je vždy trochu oříšek. Darujte ji v podobě anděla. Budete potřebovat vysokou papírovou krabici, zlatý balicí papír, nůžky, lepidlo a zlatou stužku. Postup je ještě jednodušší než u stromku, podívejte se na návod.

Zdobená taštička

Stejným způsobem vytvořte dva listy, kterými dozdobte koupenou dárkovou taštičku, a nezapomeňte přidat malou vánoční kouličku.

Kometa

Hvězda je vytvořena z archu papíru velikosti A4, který naskládáte na šířku do podoby harmoniky. Oba její konce šikmo sestříhněte. Papír přeložte v jedné čtvrtině. Tím vznikne ohon komety a kratší konec vytvoří po slepení okrajů hvězdu. Tu pak můžete navázat na jakýkoli balíček nebo tašku.

Košile

Balíček, který překvapí obsahem! Kdo by čekal v košili knihu? Zabalte ji běžným způsobem a dolepte límeček z dvojitého pruhu papíru. Nezapomeňte na knoflíky a kravatu. Dojem bude dokonalý.

Mašle

Tento balíček vtipně zamaskuje jakýkoli měkký a dlouhý dárek. Takto můžete zabalit třeba noční košilku, šálu, vlněné punčocháče. Vytvořte dlouhý balíček, přeložte do tvaru mašle a převažte uprostřed.

Strom jako jmenovka:

Balíček opatřete jmenovkou ve tvaru stromku, kterou vytvoříte z trojúhelníkové papírové harmoniky. Tu uprostřed proděravte děrovačkou a protáhněte šňůrkou, která má na konci uzlík. Do jednoho ze skladů nezapomeňte napsat jméno obdarovaného.

Možností je plno!

Uvidíte, že i balení dárků může být legrace, a proto s chutí do toho!