Našli jsme jich pro vás spoustu v nejrůznějších podobách v obchodech. Naučíme vás ale i to, jak si vlastního strážníčka vyrobit.

Čajové svíčky v porcelánových miskách s křídly nebo ve svítícím porcelánovém obalu ve tvaru andílka slavnostně osvítí třeba váš krb večer na Nový rok.

Také vaše tabule dotvoří slavnostní atmosféru díky zlatým kolíčkům s křídly, kterými přichytíte jmenovky na sklenky s přípitkem. Láhev vína vám bezpečně udrží ve správné teplotě termoobal ve tvaru stojícího anděla.

Pokud chcete někoho na Nový rok stylově obdarovat, můžete použít andělský kroužek na ubrousky. Do něj zastrčte stočený dárek ve zlatém papíře a položte na slavnostně prostřený stůl.

Pro děti připravte koutek s andělským porcelánem. Ať zvolíte okřídlený hrnek, sošku anděla, nebo kasičku ve tvaru nebeského prasátka, určitě jim uděláte radost.

Drobná přáníčka do nového roku pro každého člena rodiny rozvěste doma na šňůrku a připevněte zlatými kolíčky s křídly.

Jak si ušít látkového andílka

Co potřebujete:

Ovčí rouno, bavlněnou látku na hlavičku, látky a štikování na šaty, vlnu na vlásky, nůžky, jehlu a nit.

Z rouna udělejte kuličku, zabalte do látky a pevně převažte. Vytvoříte tak hlavu. Látku přeložte a vystřihněte dvojmo tvar těla. Okolo krku a na okraj šatů našijte bavlněné štikování. Vlnu stočte okolo ruky na několikrát, uprostřed svažte a vlásky přišijte. Vytvořte z pruhu látky křídla, připevněte a na závěr vyšijte oči.

Foto: Pleasurephoto.com