Ze staré stáje vytvořili příjemný domov v rustikálním duchu

Bývalá stáj v Güemes
Foto kredit: Imagen Subliminal

Autor: Oficiální zdroj

Na farmě ve španělském Güemes stojí domek, na kterém byste zvnějšku nepoznali, že kdysi sloužil jako přístřešek pro koně. Bývalou stáj připomíná jen tvar hlavní budovy a zachovalý krov. Řešení interiéru je přitom velmi jednoduché.

Přizvaní architekti z ateliéru Zooco Estudio zachovali hlavní prvky typické pro architekturu v oblasti. Jednoduchá kamenná stavba se střechou nesenou dřevěným krovem zůstala takřka nedotčena, upravily se jen stavební otvory pro okna a dveře. Nudlovitý tvar stáje nebyl nijak rozkouskován, naopak slouží jako jeden velký obytný prostor, ve kterém je kuchyně propojena s jídelnou a obývákem. Interiéru dominuje přiznaný krov, jenž vnáší do nového domova rustikální atmosféru.

Obývací zónu zakončuje velká knihovna, za kterou se skrývá hlavní ložnice. Další místo na spaní byste našli přímo nad ní v kousku podkroví, kam se chodí po schodech umístěných na vnější straně budovy.

Úložné prostory jsou chytře skryty po obvodu vnitřních zdí, aby nevyčnívaly do prostoru a nenarušovaly jeho jednolitost.

K původní stáji byla navíc přistavena nová, menší budova, kde se nachází ubytování pro hosty a sauna. V duchu místní tradice byly ke stavbě opět využity hlavně kámen a dřevo, přístavba je však na první pohled modernější než bývalá stáj - už proto, že k ní přiléhá prostorná terasa s bazénem. Do tradičního bydlení se tak citlivě zapojily i luxusní prvky nové doby, které přidaly majitelům na pohodlí a nemovitosti na hodnotě.

Architekt: Zooco Estudio // Foto kredit: Imagen Subliminal // Zdroj: www.v2com-newswire.com

Komentáře

Načítám komentáře...