V říjnu loňského roku se začal stavět projekt Kavčí Hory Office Park v Praze 4. Kavčí Hory Office Park vznikne na pozemku velikém přibližně 20 000 metrů čtverečních nedaleko křižovatky ulic Pujmanové a Na Hřebenech II. Podle projektu Ing. akad. arch. Michala Gabriela zde vznikne kancelářský komplex o hrubé nadzemní ploše 43 000 metrů čtverečních.

Budova je koncipována jako hřebenový systém, kde spojovací trakt propojuje čtyři na něj kolmá křídla s šesti resp. jedenácti podlažími. Objekt bude mít celkem cca 700 parkovacích stání na podzemních podlažích.

Kavčí HoryArchitektem budovy je Ing. akad. arch. Michal Gabriel. Při projektování budovy bylo nutné vzít v úvahu nejenom lokalitu, na které již stojí jiné výškové budovy, ale také co nejvíce umocnit nabízející se krásné výhledy na historickou Prahu. Výsledkem je budova koncipovaná jako hřebenový systém, což vtipně koresponduje s názvem jedné z přilehlých ulic – Na Hřebenech II. Výška budovy není jednotná – východní křídlo dominuje jedenácti podlažími a zbývající tři křídla jsou šestipodlažní. V okolní zástavbě půjde o unikátní místo, které vhodně doplní okolní budovy a zeleň.

Kancelářský komplex Kavčí Hory Office park se nachází se v Praze 4 v blízkosti křižovatky ulic Pujmanové a Na Hřebenech II. Praha 4 nabízí i výbornou dopravní dostupnost. Budoucí prostory Kavčí Hory Office Park jsou vzdálené jen pár minut chůze od stanic metra C Pražského povstání a Pankrác a od tramvajové zastávky. Infrastruktura blízkého okolí zajišťuje potřeby budoucích nájemců. Kromě budoucí parkové úpravy komplexu nelze opomenout také rozsáhlý Centrální Park, který se nachází u jižní strany pozemku. Svažitý pozemek nabízí přímý výhled na Pražský Hrad, Vyšehrad a údolí Vltavy.

Přečtěte si také o dalších kancelářských projektech, o kterých jsme zde psali:

City na Pankráci

Gamma, Praha 4

Charles Square Center, Praha 2

Prague Gate

O projektu Kavčí Hory

LOKALITA: Praha 4, v blízkosti křižovatky ulic Pujmanové a Na Hřebenech II (nedaleko stanice metra C Pražského povstání)PRONAJÍMATELNÁ PLOCHA: 36.550 m2DEVELOPER: Hochtief Development Czech Republic s.r.o.INVESTOR: EuropolisARCHITEKTI: Ing. akad. arch. Michal Gabriel (GA-Konsorcium, AGN Projekční kancelář. spol. s r.o., SPOJPROJEKT PRAHA a.s.)Dokončení stavby: 1. polovina 2008

S použitím podkladů investora -var-, repro: Hochtief