U zámku Konopiště roste v krajině na 100 tisících metrech čtverečních zajímavý bytový projekt Konopiště Resort, který nabídne architektonicky různorodé vily od jedenácti přizvaných českých a slovenských architektů velkých jmen, včetně Jána Stempela, Zdeňka Fránka a Jana Kaplického. Projekt připravuje několik druhů bydlení řešených jedenácti českými i zahraničními architekty: od sportovních studií až po rozlehlé vily.

Apartmánové domy Maura a Kunc budou obsahovat nejrůznorodější kombinaci sportovních studií od 40 do 70 metrů, apartmánů od 80 do 120 metrů se zahradami a terasami a 4 luxusních penthousů okolo 120 metrů čtverečních s rozlehlými terasami. V tomto projektu bude také 15 rodinných domů Maura, rozesetých podél komunikace resortu. Nejexkluzivnější nabídkou projektu budou architektonicky řešené vily na pozemcích od 2200 do 3600 metrů čtverečních zaručujících absolutní soukromí.

Individuálně navržené vily, nejčastěji o celkové ploše okolo 400 metrů čtverečních, dostaly jména podle svých architektů: Vila Fránek, Vila Eichler, Vila Bachleda, Vila Palaščák, Vila Štempel, Vila Lampa, Vila Kavánová, Vila Sládeček a Vila Kaplický.

Ústředním bodem bude Klub Volavka, který navrhl Jan Kaplický a bude jej realizovat jeho ateliér Future Systems.

Apartmánový dům Kunc, jehož autorem je Ateliér Kunc pod vedením Michala Kunce, se řadí mezi zástupce nové generace architektonicky propracovaných domů. Půdorysně promyšlená studia, lofty a penthousy nabízí širokou škálu možného využití. V apartmánovém domě budou umístěny dva výtahy, dvě recepce se stálou službou, lobby se sofa a plazmovou televizí. Apartmánový dům je obložen lícovou cihlou, dřevem a betonem. Tato kombinace v grafickém pojetí, typickém pro ateliér Kunc, začleňuje dům přirozeně do okolní přírody.

Rodinný dům Maura, jehož autorkou je ing. arch. Markéta Veselá a její brněnský ateliér Maura, je svou velmi silnou architekturou odpovědí na potřeby životního stylu rodin s dětmi. „K dosažení tohoto záměru se půdorysy domu konzultovaly a pilovaly do posledního detailu,“ říkají autoři. Dům má společenskou část s dvoupodlažním francouzským oknem směrem do zahrady, kde je umístěna jídelna a začátek obývací části. Ta nabízí i oddělený prostor pro domácí kino. Dětský koutek je umístěný poblíž kuchyně, aby maminky měly své ratolesti vždy na očích. Celková rozloha pozemků, na kterých Konopiště Resort vzniká, je více než 100 000 m2, z toho zastavěná plocha bude činit 15 000 m2.

-var-Repro: Konopiště Resort