Vintage styl čerpá svou inspiraci především ze čtyřicátých až šedesátých let minulého století a svou pozornost upírá na vše původní. Najdete-li na půdě po babičce starou a dlouho nepoužívanou komodu, starou taburetku, kovovou židli nebo odřený kufr, přijdou vám pro zařízení vintage interiéru zaručeně vhod.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Čím se vintage vyznačuje

Mezi hlavní typické rysy tohoto stylu patří kromě využívání unikátních historických kousků také inspirace v jednoduchosti, přírodních materiálech a pastelových barvách. Vintage též využívá širokou škálu dekorací, které z interiéru vytvoří zabydlený domov.

Moderní bydlení a vintage styl

Ačkoliv se vintage styl vyžívá ve starých dobách, neznamená to, že by se nedal propojit s moderním bydlením. Právě naopak. Vintage styl je perfektní způsob, jak zútulnit i moderně zařízené bydlení. Výborným příkladem tohoto spojení je návrh domu od designéra Maria Stoica, který navrhl zařízení interiéru domu v rumunském městě Ploiești.

Designér se snažil vyhovět přání majitelů, kteří toužili po jednoduchém zařízení svého nového domova, které by bylo oživeno několika výraznými vintage akcenty. Základem je dřevo, výraznější textury povrchu, tmavší barvy a velmi originální osvětlení.

Více inspirace načerpejte v naší fotogalerii.