Velká část naší populace žije v přeplněných městech a na nevzhledných sídlištích. Mezi námi však žijí také ti, kteří z těchto podmínek touží uniknout a navrátit se k přírodě.

Další zajímavosti ze světa najdete zde:

Současná architektura na tento požadavek odpovídá různými způsoby. Mezi ty, které stojí za naši pozornost, patří i domy umístěné do korun stromů. Tady máte pět nejzajímavějších z nich, které se nachází po celém světě.

1. Vskutku neobvyklý zahradní domek

Kolem starého dubu vyrostl perfektní zahradní domek určený pro ničím nerušený odpočinek, kde člověk načerpá energii z okolní přírody i potřebný nadhled.






2. Dům, nebo obří lustr

align: right Při návštěvě Kanady můžeme narazit na další zajímavý stromový dům. Jednotlivé ručně vyrobené koule jsou zavěšeny v korunách stromů a připomínají obří lustry zavěšené na pevných lanech.






3. Moderní dům v srdci přírody

Další zajímavou ukázkou moderní architektury je příbytek, který navrhl Lukasz Kos. Odvážná stavba zaujme především svým jednoduchým tvarem a důmyslným osvětlením. Velmi příjemným a funkčním prvkem jsou v tomto domě dřevěné okenice, které pomohou zajistit dostatek soukromí.

4. Luxus mezi větvemi

Co takhle si dát výborné jídlo v patnácti metrech nad zemí? Pokud vás tento nápad zaujal, pak nejste sami. Na Novém Zélandu totiž mezi větvemi stromů vyrostla celá luxusní restaurace, která se pyšní nepřekonatelným výhledem a spokojenými hosty.




5. Vyměňte stan za stromový dům

Toužíte své bydlení pozvednout? Dům ve stromě vám tento sen pomůže vyplnit. Doslova. Tento dům je řešen velmi moderně. Hlavní dominantou jsou jeho geometrické tvary, které určuje rám z kovu zakrytý plachtovou střechou.

Zdroj: TheCoolist.com