Moderní rodinný dům, který vám dnes představujeme, je postaven na rozlehlém pozemku o velikosti 5370 metrů čtverečních plochy (není divu, že na pozemku mohou pohodlně stát domy dva), necelých 20 kilometrů od Brna v menší jihomoravské obci Svinošice. Přes skvělou dostupnost do moravského centra si tento dům zachovává pohodu, kterou podtrhuje skvostná okolní příroda, těsná blízkost lesa a nádherný výhled do krajiny. Samotný pozemek je podlouhlý a svažuje se směrem na jihovýchod, dům je proto z části zapuštěný do země.

Když se myslí i na odpočinek

Dům, navržený autorskou architektonickou kanceláří knesl + kynčl architekti a v roce 2009 realizovaný stavební společností ORAK, je koncipován jako částečně podsklepená dvoupodlažní stavba s garáží a venkovním bazénem. Na ten plynule navazuje přízemní patro domu, vyhrazené pro wellness a relaxaci. Proto zde najdeme kromě menšího vnitřního bazénu také saunu, vířivku nebo parní lázně.

ČTĚTE TAKÉ:

V další části domu se nachází společenská zóna, která se skládá z obývacího prostoru, kuchyně a jídelny, odkud je možné vyjít přímo na zahradu a terasu. Dále se zde nachází například pracovna nebo pokoj pro hosty.

Vrchní patro tak opět může (podobně jako u předchozích luxusních domů, do nichž jsme v našem seriálu nahlédli) sloužit čistě jako soukromý prostor pro majitele domu. Najdeme zde dvě ložnice, šatny, koupelnu a terasu.

Oáza klidu nedaleko centra – perfektní kombinace

Z architektonického hlediska je dům zajímavý promyšleným využitím svažitého terénu, z něhož dokázal vytěžit co nejvíc. Nádherným výhledům jsou nakonec uzpůsobena i velká okna, jež při pohledu z interiéru vytváří dojem živých obrazů, které do vnitřních prostor přinášejí světlo, energii a pocit klidu. Dalo by se říci, že tento dům funguje jako velká oáza pohody, ačkoliv není fyzicky příliš vzdálen velmi hektickému světu.

Zdroj: knesl + kynčl architekti, Foto: ORAK

CELÝ SPECIÁL O EXKLUZIVNÍM BYDLENÍ V ČASOPISU DŮM&ZAHRADA 5/13. OBJEDNAT SI JEJ MŮŽETE JAK V KLASICKÉ TIŠTĚNÉ PODOBĚ (VEŠKERÉ INFORMACE O PŘEDPLATNÉM NAJDETE ZDE), TAK V ELEKTRONICKÉ PODOBĚ PRO VAŠE POČÍTAČE, TABLETY ČI MOBILNÍ TELEFONY.