Maledivy patří k turisticky nejvyhledávanějším destinacím z celého světa. Toto neskutečné prázdninové letovisko, jež se nachází jihozápadně od Indie, tvoří 19 korálových atolů s čistými písečnými plážemi a křišťálovou vodou. Jednou ze zvláštností Malediv je fakt, že se jedná o nejníže položený stát na světě. To znamená, že nejvýše položené místo celého souostroví nepřesahuje výšku 2,5 metru nad hladinou moře. Logicky se tak jedná i o nejplošší zemi světa.

ČTĚTE TAKÉ:

Jediný maledivský atol, který najdete jižně od rovníku

Nejjižněji položený atol Maledivské republiky se jmenuje Addu (nebo také Seenu). Rozkládá se na rozloze necelých 16 čtverečních kilometrů a tvoří jej 27 ostrovů a ostrůvků. Na jednom z nich pak můžeme najít tento luxusní pětihvězdičkový resort.

Palmy, bílý písek a průzračné laguny

Shangri-La’s Villingili Resort and Spa návštěvníkům nabízí 142 moderních vil, které jsou rozesety po celém téměř šestikilometrovém obvodu ostrova, jenž lemují zářivě bílé písečné pláže a zdobí ho bohatá vegetací)e (včetně 17 tisíc kokosových palem) a tři přírodní laguny.

Nejvyšší možný komfort

Kromě ničím nerušeného odpočinku v panensky čisté přírodě, nabízí resort svým klientům také veškerý potřebný komfort. K dispozici je kompletní servis (postarají se vám tu nejen o hlídání dětí, o zmačkané prádlo nebo o ušpiněné boty, ale také vám přímo do vily v případě potřeby zajistí lékařskou péči nebo kurýra). Také zde najdete tři restaurace, dva bary, salón krásy a v každé vile je k dispozici bezdrátový internet.

Prázdninová sezóna v tomto rovníkovém ráji trvá po celý rok. Nejvyšší teploty se konstantně pohybují v rozmezí 29 až 31 stupňů Celsia, nejnižší přitom celoročně neklesají pod 24 stupňů.

Zdroj a foto: Shangri-la.com