Stará farma už neměla co nabídnout jak současným majitelům, tak i jejich plánům na rozšíření a pronajímání této stavby turistům. Co s tím však udělat? Oslovili tedy architektonická a designérská střediska A2BC Architects and SibillAssociati. Ta dokázala vytvořit něco, co byste ani z dálky nepoznali, že to zde nestálo už před sto lety. A přesto je to moderní, elegantní a stylové.

Farma





ZAJÍMÁ VÁS NETRADIČNÍ ARCHITEKTURA? TAK SI PŘEČTĚTE TŘEBA O STŘEDOVĚKÉM DOMU S JESKYNÍ, O APARTMÁNU V MONAKU ZA SEDM MILIARD KORUN NEBO O ČESKÉ OCENĚNÉ DŘEVOSTAVBĚ V OBOŘE.

Samotná budova farmy byla přestavěna na moderní bydlení. Poskytuje kompletní zázemí kuchyně, obývacího pokoje apod. K ní se však i kvůli složitému terénu nemohlo přistavovat. Jako solitér tedy vznikla nová stavba. Malá, dvoupatrová. Jde vlastně o dva hostinské pokoje umístěné nad sebou. Velká postel má hlavu u zdi, za kterou se skrývá toaleta a koupelna. U nohou je pak velké okno s výhledem do údolí. Fantastický výhled může být znepokojivě horký v letních dnech. Okna jsou tak chráněna venkovními žaluziemi.

Foto: A2BC Architects and SibillAssociati