Dům navrhli v architektonickém studiu 9one2. Je to typický příklad domu pro místo, kde slunce svítí po většinu roku a kde se nemusí zrovna moc strachovat o studené nohy v zimě, jako spíš o horkou hlavu v létě. Dům tak má nad hlavou velký slunečník ze dřeva a hliníku, který stíní vše pod ním. A ta kostka pod ním je dost prosklená. Je opět postavená z těch samých materiálů, ale k tomu je tu použito bohaté prosklení. Ale ne obyčejné. Ale bohaté – velmi bohaté prosklení, které je vyrobené z modrého determálního skla.


PODÍVEJTE SE TAKÉ NA DALŠÍ ZAJÍMAVÉ DOMY. TŘEBA NA HARMONICKÝ DŮM, KDE UČENÍ YIN-YANG NENÍ JEN PRÁZDNÉ SLOVO.

Střední část domu náleží rodinným soukromým „komnatám“, přičemž ložnice je situována do čela domu, do prosklené kubiky. Prosklené tak, že i část pokoje má skleněnou podlahu. Když však chtějí majitelé soukromí, prostě si zasklenou část zatáhnou velkým závěsem. Když ho roztáhnou, mají k pokoji krásnou „zimní zahradu“.

Ettely Residence







Horní patro slouží jako centrální společenská hala. Je tu kuchyně a jídelna. S obývacím pokojem je pak tahle část spojená skleněnou lávkou. K tomu je velká terasa, z níž je fantastický výhled na kalifornský záliv. Asi se ptáte, kde jsou další pokoje. Tak ty jsou umístěné na druhém konci budovy. Ettley Residence je totiž uprostřed rozdělaná a schody ve skleněném kvádru spojují obě části. Vřískající děti nebo ne úplně zvaná návštěva jsou tak od hlavní části a od majitelů spolehlivě izolováni.