Dům je jak velká paluba výletní lodi, která však pluje lesem. Vzrostlé stromy na svažitém pozemku musí zůstat. To bylo přání zákazníka. Architektka Choo Gim Wah to splnila. Také splnila další přání – co největší propojení mezi lesem a domem.

ČTĚTE TAKÉ:

Budova má železnou konstrukci s ohromnou skleněnou plochou oken v hliníkových rámech. Celá čelní stěna je ze skla. Panely jsou posuvné, takže lze velké terasy spojit s interiérem během chvíle. Poloha domu má výhodu, že zdejší prostředí prakticky celý rok má stejné příjemné klima, takže není zapotřebí žádného velkého větrání nebo vytápění v domě.

Do domu se vstupuje po můstku, který však končí v jakémsi zádveří. To je však na galerii, odkud je vstup do ložnice, na sociální zařízení a z ložnice na jednu z teras.

Dům v pralese






Po velkých schodech dolů se pak dostane návštěvník do obývací části s kuchyní. Ve vzdálenější pravé části jsou pak dvě menší ložnice a dvě koupelny. Na této úrovni je hlavní „paluba“ s délkou 10,5 metru a šířkou 6,8 metru. Na terasách je stejný materiál jako na podlahách v interiéru – dřevo. Vzniká tak pocit obklopení lesem v úhlu 360°.