Tento moderní, možná až trochu futuristicky vyhlížející rodinný dům stojí na stavební parcele o rozloze 2 000 metrů čtverečních. Při pohledu na upravenou zahradu a krásný výhled do okolní stromy osázené krajiny byste asi netipovali, že tato stavba stojí pouhých 14 kilometrů od centra hlavního španělského města Madridu.

Balkony, balkony a zase balkony

Dům nese příznačný název Balcony House a za jeho pravidelným vzhledem využívajícím čistých linií, které daly vzniknout řadě balkonů a teras, stojí architektonické studio A-cero.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Vnitřní prostory domu jsou rozčleněny do třech úrovní, které majitelům dohromady poskytují podlahovou plochu o velikosti 952 čtverečních metrů. Architekti se v interiéru snažili dosáhnout co největšího propojení všech obytných zón tak, aby na sebe jednotlivé prostory navazovaly a společně vytvářely jeden smysluplný celek.

Ať žijí otevřené prostory

V interiérech převládají světlé barvy, jejichž hlavním úkolem je podtrhnout příjemný dojem ze vzdušného prostoru. Stísněnému pocitu z domu se architekti snažili vyhnout ze všech sil. Dokonce zde proto využili zvýšené stropy a do interiéru se snažili vpustit co nejvíce denního světla.

Za zmínku stojí také zvolený nábytek. V obývací části domu a v kuchyni je všechno vybavení navrženo na míru, a to podle přání a vkusu majitelů.

S velkou pečlivostí jsou vyřešeny i venkovní prostory domu. Před velkým francouzským oknem v přízemí se nachází příjemné do země vpuštěné sezení, na něž plynule navazuje velký plavecký bazén.

Architekti promysleli dojem, který bude dům budit za tmy. Za pomoci LED osvětlení proto zdůraznili linie vnitřní i vnější části domu.

Foto: A-cero