Máte děti, které poslouchají heavy metal? Nebo máte stále návštěvy, které ale mají mít své soukromí, a přitom být s vámi v kontaktu? Tak se podívejte na tuhle vilu z Izraele od The Agency, nedaleko města Ra'anana.

Už místo samo o sobě je plné historie. Vždyť v roce 1933 zde první imigranté z Německa do Izraele založili první kibuc. Dnes je to jedna z nejlepších adres v Izraeli a je plná zajímavé moderní architektury. Třeba ta naše byla vytvořená argentinským architektem Nesto.

Vila v kibucu






Na vile je zajímavé to, že vlastně lidi spojuje, a přitom jim dává dostatek soukromí. To soukromí je zajištěno třemi samostatnými departmenty – jakési malé domečky spojené s hlavní budovou prosklenou chodbou. Takže žádné z dětí nebo návštěv nemusí naříkat nad ztrátou soukromí. Každá ložnice má vše, co má mít, včetně koupelny. Ložnice majitelů pak disponuje dokonce dvojicí koupelen – pro otce a matku samostatně, a navíc i velkou šatnou.

ČTĚTE TAKÉ:

Hlavní komunikační prostory jsou však výrazně propojeny – obývací pokoj prolínající se přes dvě patra skrz schodiště z probarveného betonu a venkovní bazén. Dům na 650 metrech čtverečních má dostatek prostoru i pro soukromé kino či herní místnost s kulečníkem a stolním tenisem. Dům je kompletně řízený počítačem a špičkové technologické vybavení doplňuje i prvotřídní nábytek a instalace – například kuchyně je od Armani Casa.

Na pozemku se nacházejí i četné stromy, které plodí ovoce. Najdeme tu pomeranče, grapefruity, citrony i avokáda. Prostě vzpomínka na původní obyvatele tohoto místa.

Foto: Itay Sikolski/www.theagency.co.il