Dům s názvem Quarterdeck House je dílem skupiny architektů ze studia Luigi Rosselli Architects. Ti v oblasti jihovýchodního předměstí Sydney (konkrétně jde o oblast Little Bay, která leží v krásné přírodě, a přitom pouhých 14 kilometrů od centra tohoto nejlidnatějšího australského města) postavili celkem čtyři domy a Quarterdeck House je jedním z nich.

Nejde přitom o žádné typové stavby s univerzálním vzhledem. Každý z domů byl uzpůsoben přáním jednotlivých investorů tak, aby v co největší míře splňovaly jejich představy a požadavky.

ČTĚTE TAKÉ:

Tato konkrétní stavba vychází z lichoběžníkového tvaru pozemku, jenž umožnil vznik širokého a velmi prostorného obývacího prostoru v přízemí domu. Ani se není čemu divit, je odtud totiž krásný výhled na moře. I z toho důvodu si majitelé přáli vnitřní prostory domu co nejvíce propojit s venkovní terasou, kolem níž probíhá mělký vodní příkop.

V prvním nadzemním patře je klasicky umístěna privátní zóna domu včetně velké ložnice s balkónem či koupelny s obří kruhovitou vanou.

Interiérový design domu vsadil na dramatickou černobílou kombinaci barev, kterou mírně tlumí tmavá dřevěná podlaha. Neutrální styl sem tam rozbíjí netradiční dekorace. V tomto případě mluvíme především o naprosto nepřehlédnutelné lampě o velikosti a ve tvaru dospělého koně...

Foto: Justin Alexander

Design architekt: Luigi Rosselli Projektový architekt: Simon Hassall Architekt terénu: Terragram Interiérový design: Lily Jia Stavitelé: David Anderson, Anderson Building Contractors Dekorace oken: Accent Blinds