Právě tato idylická atmosféra jednoho z Baleárských ostrovů, ležícího v západní části Středozemního moře, vtiskla základní ráz jedné z nejkrásnějších vil, které můžeme na ostrově v současnosti najít.

Villu Ixos, která patří do portfolia společnosti Firefly Collection, navrhl belgický architekt Bruno Erpicum a dal si záležet, aby z jedinečného místa vytěžil, co jen bylo možné. Dům se totiž nachází v kopci s neskutečným výhledem na jednu ze zátok. Kolem dokola je navíc ničím nerušený klid podtržený hustými borovými lesy.

ČTĚTE TAKÉ:

Na své si tu tedy přijde rodina, která hledá poklidnou dovolenou, ale i mladí lidé, toužící po nočním životě, jenž je neoddělitelnou součástí ostrova. Do hlavního města je to odtud jen 15 minut jízdy.

Na 660 metrech čtverečních obytné plochy a dvou podlažích nabízí Villa Ixos hned sedm ložnic, obrovský obývací prostor spojený s kuchyní (který místy spíš připomíná výstavní sál s moderním uměním) a několik koupelen. V prvním patře domu najdeme velkou terasu, v přízemí zase průzračný plavecký bazén, a aby těch možností odpočinku nebylo málo, dům je vybaven i vířivkou, posilovnou a parní komorou.

Co se týče architektury domu, tak se jedná o vzorový příklad moderního stylu, kde se snoubí jednoduchost tvarů s moderními materiály, funkčním uspořádáním a přívaly denního světla. S ohledem k horkým létům dominuje interiérům i exteriéru domu přívětivá bílá barva. Tu najdeme na stěnách, stropech i podlahách. Neutrální ladění doplňují již zmíněná umělecká díla rozmístěná po celém domě - najdeme zde nejrůznější obrazy, designové předměty a nesmí tu chybět ani živé květiny.

Foto: Firefly Collection