Dům s názvem One Tree Hill od architektonického studia ONG&ONG se totiž nachází v místě, jehož jméno bychom mohli do češtiny přeložit jako Lví město. Někteří z vás už možná tuší, pro ostatní máme ještě několik malých nápověd.

Jedná se o městský stát s jedním z největších přístavů na světě. Ačkoliv zde žije jen kolem pěti milionů lidí, funguje tu jedna z nejvyspělejších ekonomik světa.

ČTĚTE TAKÉ:

Vedle sebe tu najdeme moderní stavby i exotickou zeleň. Až do 19. století se jednalo o britskou kolonii jižně od Malajského poloostrova. Říká se, že jde o jedno z nejčistších měst na světě. Ano, mluvíme o Singapuru.

Právě tady bychom našli tuto moderní rodinnou rezidenci, která vzhledem k tropickému podnebí skýtá vnitřní oázu, jež je ovšem hodně propojena s perfektně upravenou venkovní částí domu. Jelikož se město nachází téměř na rovníku a sluneční svit tu je opravdu intenzivní, předzahrádky domu musí být dostatečně zastíněné.

Vnitřní vybavení domu působí harmonicky a moderně. V přízemní části domu se nachází obývací pokoj se zvýšeným stropem, kuchyně a jídelna. V prvním patře najdeme elegantně zařízenou ložnici s průchozí šatnou a pokoj pro hosty.

Foto: See Chee Keong