V roce 2011 byl v izraelském městě Netanja dokončen unikátní projekt s názvem Opera On Sea. Jedná se o luxusní výškovou budovu naplněnou moderními byty. Objekt je navíc umístěn v krásné lokalitě na pobřeží Středozemního moře.

Návrh ateliérového bytu, který se rozkládá hned na dvou nejvyšších patrech budovy, připravila společnost Domb Architects. Díky umístění výtahu a schodiště do středu budovy bylo možné, aby ateliér získal výhled do všech světových stran.

ČTĚTE TAKÉ:

Když se výtahem vydáme do jednatřicátého, tedy předposledního patra, už od vchodových dveří do bytu se před námi rozprostře úžasný panoramatický výhled na moře.

Centrem bytu je otevřený společenský prostor s výhledem na západ. Prostor už tradičně zastává více funkcí. Jde o obývací pokoj, jídelnu a kuchyni, na něž volně po celé délce navazuje otevřená terasa. Soukromá část bytu je orientovaná na východ. Tam kromě jednoho menšího pokoje a ložnice najdeme také koupelnu, šatnu a saunu.

O patro výše - už se vlastně jedná o patro přímo pod střechou - je umístěn pokoj pro hosty s další koupelnou, obývací pokoj, posilovna a několik teras. Na jedné z nich potom najdeme dokonce i venkovní bazén.

Foto: Domb Architects