Milovníci historie si ostrov jistě spojí s místem narození Napoleona, cestovatelům zase neuniknou kromě turisticky oblíbených bělostných pláží ani přírodní poklady, jimiž se ostrov pyšní. A korsická ledovcová jezera k nim bezpochyby patří.

My se ovšem vydáme po stopě současné architektury, kterou na Korsice zastupuje pětihvězdičkový hotel Casadelmar. Byl dokončen v roce 2013 a pod jeho návrh se podepsal Jean-François Bodin. Hotel stojí pár kilometrů od města Porto-Vecchio u dlouhého zálivu, do něhož ústí řeka Stabiacco. Byl postaven na dvouhektarovém pozemku, pečlivě upraveném, kde kromě terasovitě rozvržených skalek najdeme také vzrostlé tisy a borovice.

ČTĚTE TAKÉ:

To nejlepší se před návštěvníky hotelu otevře až při vstupu dovnitř. Přes prosklené stěny se jim totiž naskytne neskutečné panorama - zářivě modré moře, azurová obloha, zářící bílé domy v Porto Vecchio, všudypřítomná místní flóra, zlatavá soukromá pláž a na sklonku dne se k tomu všemu ještě přičte výjimečný západ slunce.

Hotel nabízí k ubytování 34 luxusních pokojů a apartmánů a další tři privátnější apartmány umístěné v nedaleké vilce, k níž patří i soukromý bazén. V hotelu pak sídlí také luxusní restaurace, hosté mohou využít hotelový wellness program, zajít na masáže nebo do posilovny.

Na Korsice jsou na krásy přírody velice hrdí, proto byl i vzhled hotelu přizpůsoben okolí, do něhož je včleněn. Majiteli a architektům šlo zkrátka o to, aby byl hotel v harmonii s prostředím, ne aby z něj vyčníval. Jak se jim to podařilo, to můžete posoudit sami.

Foto: Casadelmar