Oficiálně se jedná o přestavbu, ve skutečnosti byla rekonstrukce tohoto domu natolik rozsáhlá, že z původní stavby nezůstalo v podstatě vůbec nic.

Původní dům měl totiž jednoduchý krychlovitý tvar, který nedokázal těžit z toho, co okolní výhledy nabízejí. Zkosený pozemek nad oceánem a romantickou pláží si totiž o práci s panoramaty přímo říká. Architekti ze studia McClean Design ve spolupráci s Johnem Hardwoodem proto navrhli a koncem roku 2005 také postavili zcela originální vilu Point Place.

ČTĚTE TAKÉ:

Rovné hrany původního domu vyměnili za oblé linie. A s těmi rozhodně nešetřili. Právě oblé a do velké míry prosklené stěny tohoto rodinného domu majitelům skýtají pohled do těch nejkrásnějších míst v okolí.

Nepravidelné interiéry mají dostatek světla. Světlo v kombinaci se světle laděnými stěnami a podlahovými krytinami v domě vytváří vzdušné a příjemné prostředí.

Takovým malým oříškem se ale pro architekty stalo garážové stání. Místo určené pro parkování aut je totiž od pozemku, na němž stojí dům, odděleno pruhem země, která k domu nenáleží. Architekti tento problém vyřešili zajímavým způsobem. Pod pozemkem, který k domu nenáleží, totiž nechali vykopat tunel. A tato podzemní spojnice pohodlně řeší komplikovanou otázku parkovacího stání.

Foto: Sven Etzelsberger