Brody House byl původně postaven už v roce 1896, kdy sloužil jako městské sídlo, kancelář a lékařská ordinace místnímu doktoru Taufferovi.

I přes všechno ničení, které se událo ve 20. století, se tomuto domu podařilo přežít. A to nejen druhou světovou válku, ale také maďarské povstání roku 1956, které započalo v budově rozhlasu, jež sídlila ve stejné ulici, pouze o několik domů dál. Brody House přežil i padesát let nevhodné údržby během éry socialismu, až se v roce 2009 dočkal znovuobnovení.

ČTĚTE TAKÉ:

Zakladatelé hotelu se jej rozhodli pojmout trochu nově a dát mu umělecký rozměr. Neobyčejný hotel nenabízí pouze originální ubytování, ale jeho cílem má být podpora umělecké scény a kreativců s talentem v nejrůznějších oblastech od malby, filmu, designu, architektury, literatury až po média.

Brody House je pouze jedním z celé skupiny originálně řešených prostor k ubytování či k pronájmu. Hosté ubytovaní v hotelu získají také například přístup do Brody Studios, což je umělecký klub, který skrývá barovou zábavu nebo možnost navštívit místní umělce, kteří zde mají ateliér.

Foto: Brody House