Omezení prostorem i požadavky nakonec vykrystalizovalo ve studiu 2by4-architects v maličkou chatku o ploše 21 m². Zvláštností je kompletní prosklení západní i východní strany domku, který je uložen na betonovém výběžku do jezera. Vstup do domu je z louky, kde se musí překročit úzká strouha. Prosklenými dveřmi se pak vstoupí do kuchyně s jídelnou. Kuchyňský kout je společně s toaletou a skříňovou sprchou (po otevření dveří se teprve může používat sprcha, která má jen závěs) umístěný do tenkého trojúhelníkového výběžku do středu domu. Je v něm ještě dost prostoru na skříň pro uložení všech nezbytností. Vzhledem k tomu, že domek je koncipovaný pro jednoho nebo pro pár, není tu potřeba moc víc místa.

Dál pokračujeme sedačkou, která se může rozložit na dvoulůžko, a také závěsnými krbovými kamny. Ta spolehlivě domek vyhřejí během chvilky.

Architektura

Zadní prosklená stěna je z části otevíratelná, stejně jako část jedné pevné stěny u kamen. Z domu tak mohou návštěvníci skákat rovnou do jezera.

Dům následně pokračuje malou terasou a molem, kde roste tráva i stromy. Je to taková malá zahrádka. Technologie potřebné pro dům jsou umístěné přímo v betonovém lůžku mola pod terasou.

Zdroj a foto: 2by4-architects