V místě zvaném Tribeca v New Yorku na Manhattanu vznikl dům, který je ekologicky přátelský a soběstačný. Nejen že se tu na střeše pěstuje spousta rostlin, které pohlcují oxidy dusíku, ale také tu je bydlení, které lze označit jako ekologicky soběstačné. Voda se tu využívá několikrát, než je poslána do vlastní čističky.

Ale nechme ekologii ekologií a podívejme se na nádherný interiér šestiložnicového loftu se šesti koupelnami. Jde o zajímavý postřešní byt, který má obnažené střešní trámy i režné cihlové zdi. Trochu to kontrastuje s luxusními butiky a naleštěnými obchodními domy v blízkém okolí. Ale možná právě to je na bytě to nejlepší. Nečekejte žádný interiér plný nablýskaných designových kousků. Je to místo plné pohody a domáckého prostředí. Vždyť se podívejte do fotogalerie, kde najdete spousty krásných zákoutí pro děti – třeba červeně pruhovaný nebo růžový pokoj pro děvčata či černo-bílý pokoj s graffity pro chlapce. A to nejlepší – ohromná herna pro děti.

Přesto je tu všechno, na co jsou bohatí lidé v New Yorku zvyklí. Kompletní klimatizace (ale v ekologicky šetrné verzi, navíc s výměníky tepla). Je tu inteligentní domácí síť, kompletní osvětlení je řešeno pomocí LED diod a pro fajnšmekry je tu třeba i domácí kinosál.

A víte, co je na tomhle bytě nejlepší? Můžete v něm bydlet i vy. Je to totiž nájemní byt v nabídce agentury Onefinestay.