Je to netradiční stavba, kterou zdaleka uvidíte. Především v noci se tento válec nasvítí modrými trubicemi a září do dálky. Moderní architektonické dílo navrhl Kolenik Eco Chic design. Jde skutečně o ekologický design, který dokázal přesvědčit mezinárodní kolegium k udělení známého Zeleného klíče, a to hned ve zlaté barvě, tedy nejvyšší ocenění, jaké lze získat.

Hotel totiž má vlastní separaci odpadu, využívá k chlazení nikoli klimatizaci, ale proudění chladné vody, spoří energii, vodu, recirkuluje teplo... A samozřejmě jsou zde použity materiály, které jsou plně recyklovatelné.

Ale pojďme se podívat na ten nezvyklý design hotelu. Tenhle válec je moderní. Nesnaží se hrát na klasickou notu. Opravdu je to moderna, která prostupuje všemi podlažími. Od horní terasy pro kuřáky v devatenáctém podlaží, přes Sky Restaurant Pi s panoramatickým výhledem na Amsterodam a pokoje až dolů do recepce.

Oválný tvar budovy se promítá všude. Je to především v neuvěřitelném pocitu volného rozhledu. Především v restaurantu a baru je tohle znatelné, protože zde je hotel průchozí kolem dokola. V baru pak zaujme největší lustr na světě – váží 1500 kg. Také tu je modernistické koncertní křídlo Whaletone.

Pojďme se podívat do pokojů. Zaujmou hned z několika hledisek. Kruh a válec se zde promítá na mnoha místech. Například okno je kruhové a uprostřed pokoje je pak prosklený válcový sprchový kout. Toaleta je pak ve válcovém zavíracím výklenku.