V našem výčtu najdete jak sexshop, tak i obchod s knihami, hračkami, oblečením, botami a dokonce i s vybavením pro seniory.

Fun Factory pro dospělé - Karim Rashid

Známý designér připravil futuristický design nového mnichovského sexshopu. Je to takový obchod Gucci v erotických pomůckách.

Kolotoč světel - Square One

V rumunské Bukurešti je v centru dům z 19. století. Už před lety byl zavřen a nikdo v něm nebydlel. Chátral. Nyní ale lokální designérské studio přestavělo interiér na žádost majitele na úchvatné několikapatrové knihkupectví s názvem Cărtureşti Carusel. (foto: Cosmin Dragomir)

Senior Design Factory

Proč by design měl být dostupný jen mladým? Copak staří nechtějí pěkně žít, bydlet, mít pěkné věci? A tak v oblouku jednoho mostu v Curychu vznikl obchod s desénovými věcmi právě pro ně. Takže tu jsou pro ně vhodná křesílka, stolky, chodítka, designové hole i další pomůcky. (foto: Florian Kalotay via SDF)

Toby´s Home – Penda

V čínském Pekingu na největším letištním terminálu světa (navrhla jej Zaha Hadid) vyrostlo i ohromné obchodní centrum. A tady se můžete projít a koupit i nějakou tu hračku v obchodě Toby´s Home. Jde o obchod s hračkami, jehož interiér je inspirován semínky s chmýřím pampelišek. (foto: Xia Zhi)

Sonia Rykiel Concept Store - André Saraiva & Thomas Lenthal

Sonia Rykiel je známá módní návrhářka. Její hlavní prodejní obchod prošel neuvěřitelnou proměnou. Vypadá jako knihkupectví – ohromné regály plné knih sahají až do druhého patra. Knihy, knihy, knihy – červená jak barva rtěnky, fialová na kobercích a mezi knihami tu a tam nějaká ta kabelka, figurína…

Camper - Diébédo Francis Kéré

Pop-up obchody, tedy obchody postavené na zelené louce jednoduchými postupy, se stávají stále populárnější. A tak podobně vyrostl takový pop-up obchod i na akademické půdě ve Weilu nad Rýnem. Kopule složená z plátna a hliníkových tyčí v sobě ukrývá obchod s botami Camper, který zároveň odkazuje na známou firmu Vitra, jenž nedaleko má své centrum a zároveň výstavu o architektovi z Burkiny Faso Diébédo Francis Kéré, který je vlastně zakladatelem pop-up obchodů.