Přesně podle tradičních postupů, s tradičními místními materiály. Tak postavil architekt Andrew Trotter tento dům. Dům, který měl být tradiční, neměl by bourat hodnoty, které zde přetrvávají, ale přitom by neměl být zastaralý, nepohodlný a ošklivý.

I koncept domu je koncipován tradičně: kolem centrálního nádvoří jsou postaveny jednotlivé části domu. Tou hlavní je salon s verandou a terasou, ze které je možné shlížet na 12 km vzdálené moře. Střešní terasa je přístupná schody vetknutými do hmoty domu.

Dál má dům šest pokojů, další pro majitele se soukromou zahradou a terasou s pomerančovníky a citronovníky. Je tu i vlastní spa, bazén i tělocvična.

V domě chybí klimatizace. Proč by zde taky byla? Vždyť tisíce let tady v Itálii, uprostřed horkého léta se čtyřicetistupňovými horky žili lidé. Bydleli a naučili se stavět domy, které mají osmdesáticentimetrové stěny z kamene, stejně jako podlahy. Ty udržují v domě příjemné klima i v největších vedrech. Navíc je interiér rozdělen na části, které nejsou všechny na slunci. Ty ve stínu pak dodávají chlad do ostatních sekcí.

Dům je postaven jako ubytovací zařízení velmi soukromého typu. Žádný velký hotel. Jen pro pár lidí, kteří si cení soukromí, klidu a pohody. Majitelé jsou schopni zajistit jim veškerý komfort, včetně odvozu na běloskvoucí pláže.