Autory jsou Hérault Arnod architectes, kancelář, která už má na svém kontě celkem solidní sbírku zajímavých budov – od koncertních hal (třeba La Belle Electrique v Grenoblu), přes hotely, až po sídla firem (například Rossignol).

Tato budova je složená vlastně ze dvou částí. Dvou koncertních a nahrávacích sálů, které jsou spojené centrální, polozastřešenou částí, nazývanou „paluba“. Lidé, kteří sem tedy přijdou, si mohou vybrat mezi dvěma různými koncerty a uprostřed se vše prolíná – hudba, lidé, světy.

Postavit něco tak odvážného ve městě, které je známé svou historií, chtělo dost odvahy. Ale je vidět, že není třeba se bát konfrontace starého a nového. Moderní budova je z důvodů akustiky a odhlučnění postavena vlastně separátně. Koncertní sály jsou z betonu, jsou odhlučněny na obě strany a překryty pak zevnitř dřevěným obložením, zvenčí pak ocelovým nerezovým plechem. Paluba je pak spojnicí mezi těmito dvěma světy. Ale nejen to. Je základem i pro venkovní koncertní pódium, je součástí kavárny, nahrávacího studia, studia rádia a volně navazuje na městskou esplanádu.