Ten výsledek je tak zajímavý, že dostal dokonce cenu Americké architektury za rok 2017. Takže jej ocenili nejen majitelé, ale i odborníci.

Ateliér má zastavěnou plochu 35 m2. Je to samostatná budova, která má vlastní toaletu se sprchou, je vytápěná a i chlazená reverzní klimatizací a uvnitř je místo pro umělecké vyjádření, které jistě sám prostor podtrhuje.

Architekti vytvořili prostor, do kterého co nejvíc dopadá světlo. Světlo, které je tak potřeba. Světlo, které je základ pro umění. Prochází jak bočními okny v hliníkových rámech, tak i velkou prosklenou střechou, taktéž zasazenou do hliníkových rámů, avšak o nestejných polích. A právě tohle střešní okno dělá největší dojem – nechává dopadat slunce a rozděluje prostor zajímavými stíny.

Kdo by se obával, že uvnitř bude horko a nedýchatelno, pak je tu právě klimatizace a také možnost křížového větrání. Jedna strana je vždy ve stínu, a je tak možné využít fyzikálních vlastností teplého vzduchu a nechat nasávat chladnější vzduch ze stíněné strany dovnitř a nechat teplý vzduch proudit pryč.

Konstrukce domu je z pohledového betonu, některé strany vyvýšených „křídel“ jsou obloženy recyklovaným teakovým dřevem. Podlahu (pod níž je i elektrické topení) pokrývá efektní betonová probarvená stěrka.