Architekt Arthur Casas dostal za úkol postavit dům na terénním zlomu hned u golfového hřiště. Výhledy na všechny strany jsou tak opravdu nádherné, i přesto, že daná oblast zrovna nepatří k těm vlhčím. Pozemek jako takový je sám o sobě dostatečně rozlehlý, aby pojmul opravdu opulentní dům. Takže na pozemku 2368 m2 stojí dům o zastavěné ploše 990 m2.

Je to letní sídlo, takže se zde nepočítá s celoročním pobytem majitelů, což je manželský pár se třemi dospívajícími dcerami. Základem domu je dvoupatrová budova, která má dole velkou společenskou místnost s kuchyní, jídelnou a obývacím pokojem. Všechna okna se dají po kolejnicích zafrézovaných do kamenné podlahy zasunout ke stranám, a vznikne tak ohromný krytý prostor, jenž ani nemůžeme nazývat pokojem. Jde prakticky o ohromnou krytou terasu, na kterou navazuje velmi zajímavý venkovní bazén. Ten je v části hluboký jen 50 cm. Voda v něm je přírodní, a tak jsou zde zasazeny rostliny a plavou zde ryby, což přispívá k udržení čistoty. Na jedné straně pak je bazén hlubší a může se v něm plavat. Voda v okolí domu zlepšuje klima uvnitř domu.

V prvním patře je rozsáhlá ložnice majitelů, která má okenice ze svisle otočných dřevěných desek. Stejný princip je použit na chodbě jižního křídla domu, která spojuje pokoje dcer a pokoje pro návštěvy.

Foto: Ricardo Labougle