V čínském Tainanu vyrůstá celá nová čtvrť luxusního bydlení, kde jednou ze staveb by mohl být ten nejneobvyklejší dům, jaký jste asi viděli. Je to čtyřpodlažní betonový dům ve tvaru Y, který má v sevření horních ramen na střeše bazén. Navíc je neobvyklý i použitím kruhových oken.

Mezi mořem a Tainanem (asi 40 km od obou) vyrůstá velká rezidenční čtvrť. V ní bude spousta nových domů, které budou jistě překvapovat svou velikostí, luxusem, pohodlím. Y House od MVRDV ale bude určitě vyčnívat. Architekti prostě nechtěli postavit obyčejný dům, jehož jediný výhled by byl do plotu. Takhle je v přízemí klidový čajový salon, v dalších dvou patrech ložnice pro hosty i majitele a nejvýš pak je v rozvětvení velký obývací pokoj s kuchyní a jídelnou.

Tady se zastavíme. Jde totiž o zajímavou konstrukci, kdy do ramen stoupají schody, místy přerušené kulatými okny. Z obývacího pokoje tak lze koukat přímo dolů na základnu domu. Na těchto schodech se může odpočívat, obědvat nebo také vystoupat do šaten, kde se může člověk převléknout a následně vstoupit na stropnici objektu, kde je velký bazén.