Studio Vara jsme tento týden představili už v rámci návštěvy interiéru jednoho rekonstruovaného domu. Tentokrát vám ukážeme kompletně nový dům. Požadavky majitele byly, aby nevyhovující dům z roku 1908 nahradili něčím moderním. Druhou podmínkou bylo (u nás obvyklé, ale v San Francisku tolik ne) postavení uzavíratelné garáže, protože zaparkovat automobil na úzké ulici bylo dost obtížné.

Starý dům padl. Vznikl dům nový a moderní. Rozděluje jej na dvě části prosklená středová část se schodištěm, která v přízemí odděluje společenskou část od garáže, v prvním patře naopak můstkem spojuje dvě části s ložnicemi.

V částečně zakopaném spodním podlaží pak najdeme rodinný pokoj, vinotéku a také pokoj pro hosty.

Interiér zaujme velkým podílem dřeva. Vše je pečlivě promyšleno do detailu i jako součást celku. Jen se podívejte na celou obývací stěnu, která plynule přechází v kuchyňskou stěnu se spotřebiči a následně přes roh i do kuchyňské linky.

Zajímavé prvky jsou v celém domě, jen nejsou tak viditelné. Například v okně hlavní ložnice je dřevěná okenice, které slouží jako promítací plátno domácího kina. Hledejte detaily, jako je vyváženost materiálů – dřevěné obložení plechové fasády, průniky dřeva a skla, kovu a kamene…