Pokud se dobře podíváte na fotografie, poznáte, že za stavbou, kterou dnes budeme popisovat, je klasický viktoriánský dům. Cihlová fasáda a standardní rozmístění oken, klasika. Jenže rodina potřebovala větší prostor. Potřebovala přistavit další část, ve které by byla kuchyně, obývací pokoj i další ložnice. Jenže pozemek byl úzký, stavba je úzká… Nic ideálního pro stavbu.

Jenže v kanceláři Reigo & Bauer se zamysleli a řekli si, že když přístavbu, tak moderní. Dost bylo nudných krabic, dost bylo omezování cihelnými fasádami. A tak vytvořili přístavbu, která je prolamovaná a v prvním patře obložená hliníkovými čtvercovými šablonami.

Supermoderní přístavba je zajímavá svým prolamováním. Jaký je důvod? Právě výše uvedené omezení v šířce domu. Na fasádě bylo okno, které se muselo zachovat. Zároveň bylo zapotřebí mít přístavbu širší. Prolomení umožnilo vytvořit jakési šikmé okno, které přivádí do interiéru přístavby spoustu světla. Je přímo nad jídelním stolem a vedle obchozí galerie, která spojuje nový pokoj v prvním patře se starou zástavbou.

Hodně netradiční je kuchyně. Vzhledem k úzkému prostoru je součástí přízemí v jakési průchozí chodbě, když kuchyňský sporák je u zdi a dřez na ostrůvku, který je prodloužením jídelního stolu.