Styčná hrana mezi dunami u moře a pampou je přesně to pravé místo pro dům. Z duny, která mírně převyšuje okolí, je rozhled na všechny strany. Moře na každé straně. Na jedné to skutečné, na druhé moře trav. Na hraně duny pár nižších stromů, které vydrží ty větry. A pak už jen obloha. Nic jiného.

Dům, který zde postavilo architektonické studio Alric Galindez Arquitectos, vytváří přesah mezi těmito světy. Dům s podlahovou plochou 150 m2 má úžasný výhled, ale musí neustále odolávat větrům – těm stálým ze severu, stejně jako jižním bouřím. Na obě strany jsou plné výhledy. Kdo stojí uprostřed, vidí oba světy. Po stranách jsou umístěny ložnice.

Stavba domu je založena na sloupech, které se snaží co nejméně zasahovat do země. Dům se tak vznáší na platformě nad dunou, vítr jej obtéká ze všech stran. Dobrá izolace pak zabezpečí tepelnou pohodu, na jižní straně chybí střecha na terase, aby interiér pochytal co nejvíc slunce, na druhé straně zase střecha poskytuje ochranu před větrem. Pokud by se interiér přehříval, není nic jednoduššího, než příčně vyvětrat.