Projekt si objednali dva sportovně založení bratři, kteří chtějí u jezera aktivně trávit volné dny spolu se svými rodinami a početnou společností přátel. Interiér je tomu plně přizpůsoben. Přízemí slouží jako jeden velký společenský prostor, jemuž vévodí centrálně umístěný krb. Betonová podlaha snese velkou zátěž i zablácené boty hostů (v cizích krajích není zvykem se při vstupu do domu přezouvat). Patro je vyhrazeno na spaní, vešly se sem čtyři oddělené ložnice.

Zatímco interiér je pojat ryze moderně a minimalisticky, zvenčí stavba neměla nápadně vybočovat z řady okolních starších staveb. Část pláště, která je nejvíc vystavena rozmarům počasí, tvoří obklad z tepelně upraveného modřínového dřeva, méně exponované plochy jsou obloženy dřevem ošetřeným jen olejem. Tato kombinace vytváří zajímavý kontrast, díky kterému chata nepůsobí příliš stroze ani ponuře.

A protože jsme v nádherné přírodě u průzračně čistého jezera, zapomenout nesmíme ani na výhledy. Větší prosklené plochy jsou logicky orientovány směrem k vodní hladině, jsou ale opět pojaty decentně a celkovému vzhledu chaty nedominují, jako to vídáme u moderních rodinných domů. Poklidnou atmosféru kouzelného místa dotvářejí okolní vzrostlé stromy, jež se kvůli jednoduché dřevostavbě nemusely kácet.