Před 25 lety si kanadští manželé pořídili starou letní chatu v nádherné přírodě u jezera Manitou. Od té doby se jejich rodina rozrostla o nové členy a prázdninový objekt jim byl najednou malý. Oslovili proto architekty ze studia Figurr a svěřili se jim s myšlenkou vystavět chatu novou a mnohem větší, ovšem s citlivým přihlédnutím k okolní přírodě.

Stavební práce, hluk a prach byly v lese nežádoucí. Architekti navrhli postavit dům modulový, jednotlivé díly zhotovit ve výrobně a na pozemku je pak jen smontovat. Aby byla ekologická stopa co nejnižší, zvolili udržitelné a lokálně dostupné materiály. Velkoformátová okna propouštějí sluneční paprsky, které během chladného období zahřívají interiér, a pomáhají tak ušetřit energii za vytápění.

Nároky na vnitřní prostor měli klienti dost vysoké. Kromě kuchyně s obývákem a ložnic se sem měl vejít i malířský ateliér a kutilská dílna. Modulů se vyrobilo celkem pět, každý z nich měřil na délku téměř 15 metrů. Jejich přeprava nebyla jednoduchá, k pozemku vedou venkovské silnice plné ostrých zatáček a řidiči nákladních vozů se poměrně zapotili. Ale nakonec to zvládli.

Výsledkem je prosvětlený dům o třech podlažích, ve kterém vládnou dřevěné obklady a skleněné tabule poskytující výhled na okolní stromy. Hlavní obytné prostory s kuchyní, obývákem, jídelním koutem a verandou jsou umístěny do prvního patra, které navazuje na terasu. Koníčkům se rodina může věnovat v přízemí, a naopak nejvyšší patro slouží na spaní.