Protože se Kalifornie často potýká se sesuvy půdy, Heusch svůj dům podepřel deseti ocelovými sloupy, aby ho před případnou přírodní katastrofou co nejlépe ochránil. Do sloupů důmyslně ukryl rozvody elektřiny a vody, včetně trubek odvádějících vodu ze střechy. To mu ušetřilo spoustu sekání do obvodových zdí, které navíc mohly být nahrazeny prosklenými tabulemi.

Od domu ve stráni nad kaňonem se tak nějak očekává, že poskytne skvělé výhledy. Heuschova konstrukce v tomto ohledu opravdu nezklame. Architekt si dal záležet, aby se on sám i jeho hosté mohli kochat pohledem na okouzlující přírodu z každého pokoje.

Rozloha obytné plochy vyžadovala dle vyhlášky únikový východ. Heusch z této povinnosti učinil přednost a druhý východ umístil do hlavní ložnice, ke které přistavěl můstek a schody vedoucí přímo k bazénu a do zahrady uspořádané v japonském stylu. Přesně v této ložnici bychom se chtěli v létě probudit...

Interiéru vládne minimalismus a vysoce kvalitní materiály. Pro podlahy architekt zvolil trvanlivou exotickou dřevinu Ipe, koupelnu pro hosty zdobí obklady ze španělského mramoru, hlavní koupelně pak dominuje vana vytesaná z přírodního kamene. Veškerý nábytek v domě byl navržen a vyroben na míru.

Heusch shledal prostředí domu a jeho okolí natolik krásným a inspirativním, že se později rozhodl přistavět k základní budově kancelář a pracovat z domova. Kancelářské prostory o štědré rozloze 140 m² jsou umístěny do samostatného bloku pod úrovní terasy s bazénem, ale přitom sem proniká dostatek přirozeného světla. „Nyní mám tu nejpoklidnější cestu do práce, jakou jsem si kdy mohl představit,“ libuje si architekt.