Investice do nemovitostí v Evropě se ve třetím čtvrtletí zvýšily téměř o čtvrtinu na rekordních 65 miliard eur. Vyplývá to z údajů realitní firmy CB Richard Ellis (CBRE). Obzvlášť silnou investiční aktivitu v oblasti realit zaznamenala ve čtvrtletí Francie.

Společnost CBRE nicméně upozornila, že se objevují problémy se získáváním úvěrů. Dodala, že některé klíčové trhy vykazují známky stagnace. Podle CBRE se navíc ještě plně neprojevily negativní důsledky krize na hypotečním trhu ve Spojených státech a následných problémů na světových úvěrových trzích.

Investice ve Francii se meziročně zvýšily o 74 procent na osm miliard eur. V Británii, která je největším trhem s investicemi do nemovitostí v Evropě, však zůstaly bez výraznějších změn na zhruba 20 miliardách eur, píše CBRE ve své zprávě.

Šéf konkurenční společnosti Jones Lang LaSalle (JLL) Nigel Almond uvedl, že zatím není jisté, zda investice do nemovitostí v Evropě v celém letošním roce vyrovnají loňský rekord 253 miliard eur. Dodal, že investice do realit v tomto regionu již možná mají svůj vrchol za sebou.

-ČTK-

Media Online využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření, či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.