Díky bohaté nabídce se sami rozhodnete, zda vám vyhovuje bankovní, či nebankovní půjčka, nebo si raději půjčíte od lidí. Přesně takové jsou nejlepší půjčky online.

Bezpečné bankovní půjčky

Jako první “virtuální” kroky vedou do banky. Bankovní půjčky jsou bezpečné a většinou nabízí nejvýhodnější podmínky. To platí zejména pro příznivou úrokovou sazbu a RPSN. Banky následují trend a opouští od poplatků za nejrůznější služby. Neplatí to však pro všechny banky. I zde je nutné vybírat a prověřovat. Problémem bývají přísnější podmínky pro získání bankovní půjčky.

Zajímavé podmínky nabízí zejména mladé a moderní banky snažící se získat nové klienty. Přináší jim nové produkty, lepší zákaznický servis i výhodnější podmínky u půjček. Mezi takové nabídky patří například Airbank půjčka či půjčka od Equa Bank. Rozhodně ale nezatracujte tradiční bankovní domy, které se nebojí sledovat trendy a přizpůsobit se jim.

Mírnější nebankovní půjčky

Neuspěli-li jste se svou žádostí u banky, nezoufejte. Další možností, jak získat potřebné peníze, jsou nebankovní půjčky. Potěší vás mírnější podmínky nutné k získání půjčky. Méně pozitivně zní vyšší úrokové sazby, poplatky a sankce. Není tomu tak ale vždy. Mnohé nebankovní společnosti nastavují nová pravidla a nabízí podobné podmínky jako banky.

To však neznamená, že nebankovní půjčku získá kdokoliv. Rostoucí zadlužení jednotlivců i celých domácností a ne vždy férové podmínky poskytovatelů úvěrů vedou k zákrokům ze strany vlády. Nový zákon o spotřebitelském úvěru se rozhodl zatočit s lichváři a chránit spotřebitele před jejich praktikami i vlastní lehkomyslností. Díky tomu smí nebankovní půjčky nabízet pouze společnosti, které úspěšné prošly sítem ČNB a splnily přísné podmínky.

Moderní půjčky mezi lidmi

Už jste o tomto typu půjček určitě slyšeli. Oficiálně jsou označovány jako peer-to-peer půjčky nebo zkráceně P2P půjčky. U nás se kromě těchto názvů užívají počeštělé verze “půjčky mezi lidmi” nebo “půjčky od lidí”. Princip je velmi jednoduchý. Půjčky neposkytují banky ani nebankovní společnosti, ale obyčejní lidé - investoři.

Nejedná se však o ledajaké inzeráty, vše jde přes důvěryhodného prostředníka. Zprostředkovatel se stará o celý proces půjčky, od propojení žadatele s investorem, přes domluvení podmínek a podpis smlouvy, až po splácení půjčky. U nás je asi nejznámějším zprostředkovatelem P2P půjček oblíbená platforma Zonky.