Porovnejte si dostupné hypotéky online

V dnešní době máte velkou výhodu, že nutně nemusíte osobně obcházet nejrůznější banky a poskytovatele hypotečních úvěrů. Všechny důležité informace včetně porovnání klíčových parametrů totiž zvládnete pohodlně online z domova. Celý proces srovnání na portálu usetreno.cz tak zabere pouhé dvě minuty. Jde tak o mnohem promyšlenější řešení v porovnání s využitím hypotéky hned u první banky, na kterou narazíte. Kromě klasické varianty ve formě účelového úvěru existuje totiž také hypoteční kalkulačka.

Důkladně prostudujte všechny parametry

V rámci výběru nejvýhodnějšího hypotečního úvěru sledujte několik klíčových parametrů. Rozhodně jde o výši úrokové sazby. Čím nižší úrok, tím lepší. Kromě toho ale může být hypotéka zatížena nejrůznějšími poplatky. Celkovou částku, kterou za čerpání půjčky vlastně přeplatíte, udává RPSN, což je roční procentuální souhrn nákladů, kde jsou zahrnuty právě i případné poplatky. Opět hledejte co možná nejnižší variantu. Další výhodou může být poskytnutí odhadu nemovitosti zdarma a podobné výhody. Hodí se také mít možnost víceméně libovolně upravovat výši splátek podle vaší aktuální situace.

Vhodné i pro refinancování stávajícího úvěru

Když hledáte srovnání hypotéky online, oceníte výsledná data i v případě, kdy potřebujete refinancovat stávající úvěr. Nejlepším obdobím pro refinancování hypotéky je konec fixačního období u předchozí banky. Tehdy máte na výběr, jestli přijmete nové podmínky, nebo zkusíte vyjednat výhodnější nabídku u jiné banky. Pro lepší přehled o aktuální situaci na trhu opět využijte srovnání hypotéky online.