Proč? Zřejmě někde byla spáchána chyba v komunikaci a můj manžel nevěděl, že si má připravit na celém patře polystyreny (myslím, že ani neví, kam se to chodí nakupovat), a tak sice přijeli, ale viděli, že nemáme, oni také neměli, takže si počkáme další týden…

Na to však měli navázat sádrokartonáři. Jak mi ale pán od sádry řekl, on ví, jak to chodí, a nemá žádný problém s tím, že se to o týden posouvá, je zřejmě zvyklý na ledacos.

Téma: moje krásná pec

Krbař už nemá nohu v sádře, ani nebere žádná antibiotika, jen ho opustila žena. Ale to se prý dalo čekat, takže nastupuje ve středu. Zrovna si tady byl vyzvednout klíče. Tak jsem mu ukázala moji krásnou sochu Andělky, co jsem dostala od svých rodičů, a on mi slíbil, že mi na ni udělá ve stěně někde nějakou niku. Bude nás tam ochraňovat a hlídat nám lásku, aby se nám nestalo nic zlého.

REKONSTRUKCE DOMU ONLINE UŽ PŘINESLA:

Téma: kuchyňská linka

Tak už i ti konečně přijedou. Teda slíbili to na čtvrtek. Přijedou zaměřit, jenže to mně ještě chybí lednička, dřez a myčka. Tak jsem zvědavá, jak se domluvíme, kdy to vše budou potřebovat a co a jak a kdy a nač… Ale protože se budeme stěhovat až v prosinci a jim trvá kuchyň tak 5 týdnů, máme asi čas. Mám totiž velký problém s ledničkou, ale opravdu velký. Ještě vůbec nevím, co tam dáme.

Téma: hospodářské stavení

Je hotovo, zedníci nás zase na chvilku opouštějí, nyní je na řadě chlapec od střechy. Jenže ten ještě ani nedodal rozpočet. Jezdí kolem na jinou svou zakázku, tak snad si všimne, že to má připravené. Bylo by dobré to dát pod střechu, než nám napadne sníh.

Téma: topení

Tak si představte, že přijeli už ráno v sedm, přesně tak, jak slíbili. Manžel tomu nevěřil, ale pro jistotu tam poslal tchána, aby tam alespoň někdo byl. No a oni byli ráno připraveni na startovní čáře. To jsou snad první řemeslníci, kteří se na to u nás těšili.

Máme tedy po prvním dni vyvrtaný jeden vrt do 80 metrů hloubky povrchu zemského. A už chtějí peníze. Protestovala jsem, že přece ještě netopíme. Manžel mi sdělil, že to nemá s topením nic společného. To bude zase dělat někdo jiný - ten náš instalatér.

Litinové radiátory nám za naše staré cihly nastříká soused. A budou jako nové!

Téma: zahrada

Na zahradě jsem byla naposledy v září. Od té doby prostě nemám čas, asi tam jen teď ve čtvrtek obhlédnu záhony, něco vytrhnu, a nechám je spát spánkem spravedlivým. Měl by se tam dojet podívat jeden zahradník, co nám prodával buky, jestli náhodou nehynou, nebo jestli je to normální, že opadávají a usychají již od léta. A to je asi tak vše, co tento rok naší zahradě věnuji. Samozřejmě, četby časopisů se nevzdám, snad mi na to v té peci manžel zatopí.

Jinak pro mě nastala doba, kdy mám novou práci, novou kancelář, nové lidi kolem sebe a za úkol ufinancovat naši stavbu.

A protože jsem včelka pilná a sama sebe motivující, tak to zvládneme a budeme si u nás užívat tu krásu!